Velikost prstenu je u nás v českých zemích jeho vnitřní obvod v milimetrech. Pokud má vaše milá doma už nějaký prsten, změřte jeho vnitřní průměr ideálně šuplerou, nebo přesným pravítkem. Změřený průměr pak vynásobte číslem pí (3,14) a získáte velikost. Nejrozšířenější velikost u mladších žen a dívek spíše štíhlejší postavy se pohybuje v rozmezí 51-54, záleží ale také na dispozicích ruky a dalších faktorech. Velkou roli hraje i velikost kloubu, protože prsten přes něj musí projít a tudíž pokud je-li větší než samotný prst za ním, volí se určitý kompromis mezi velikostí kloubu a části prstu, kde se prsten nosí.

Zaznamenal jsem také různé rady s měřením provázkem dokola, papírové kroužky, které si vystřihnete a další, tyto fungují jen částečně a samotný výsledek nebývá tak přesný. Nám k určení velikosti na dálku také pomůže, pokud například své milované vyfotíte ruku a s tím nám pošlete i foto celkové postavy. Troufnu si říci, že dokážeme pak velikost určit poměrně přesně a to díky našim letitým zkušenostem.

Co je však nejdůležitější, že se velikostí prstenu až tak detailně trápit nemusíte. Díky tomu, že si prsteny sami vyrábíme a poskytujeme i kvalitní servis, tak jsme u valné většiny prstenů schopni, pokud selžou naše rady, velikost bez problémů zdarma následně upravit.

Nejpřesněji změří prsten odborníci, ale je tu i jedna zajímavá novinka a praktická pomůcka - Multisizer. Rádi vám ho zdarma zašleme, stačí nám napsat. S jeho pomocí a přiloženým návodem velikost změříte poměrně přesně, je to jednoduché. Plastový kroužek s měřítkem se chová jako prsten a velikost pomocí pásku můžete posouvat a zkoušet. Naměřenou velikost vidíte skrz otvor s lupou.

Připravili jsme pro vás ještě jednu pomůcku, která může pomoci - vytiskněte si tuto tabulku velikostí. Při tisku nijak neměňte velikost dokumentu.

 Na závěr je důležité upřímně říci, že velikost se během života může měnit, někdy jen na určitá období. Vliv zde hraje léto a zima, zdravotní indispozice spojené s natékáním prstů, těhotenství, rozdíly ve váze a další. Proto se někdy volí i rozumný a vhodný kompromis ve velikosti. Rozhodně doporučujeme prst měřit a případně upravovat vždy, když je naše tělo ve stabilnějším životním období.

Přesto si s velikostí nevíte rady? Obraťte se na nás, rádi vám v tom poradíme. 


Váš

Dušan Mlynarčík