Ozdoba pro každý den

Při výběru snubních prstenů je snadné sklouznout k okázalosti a originálnímu provedení, které nemá nikdo jiný. Snoubenci však často nakonec zvolí jednodušší varianty prstenů, které se lépe kombinují s oblečením, doplňky i dalšími šperky, mohou tedy zdobit ruce každý den, ne pouze při zvláštních příležitostech.

Snubní prsten by navíc měl ladit i se zásnubním prstenem nevěsty, plánuje-li ho nosit i po svatbě. Některé vdané paní nosí snubní i zásnubní prsten na stejném prstu, potom se hodí mít oba prstýnky nejen ze stejného materiálu, ale i v podobném stylu.

Vzácné kameny nestárnou

Nejoblíbenější ozdobou dámské verze snubního prstenu jsou přírodní bílé diamanty. Chcete-li zajímavější a barevnější variantu, můžete si do prstýnku nechat vsadit safír, rubín nebo smaragd.

Krásné snubní prsteny s diamanty

Nechcete-li minimalistický kroužek bez zdobení, ale kamínky a diamanty nejsou vaším šálkem čaje, můžete zvolit prsteny s ozdobným tepáním nebo v podobě několika tenkých kroužků spojených do jednoho.

Čeští snoubenci jsou při výběru poměrně konzervativní a jejich vkus se v průběhu let bez ohledu na aktuální šperkařské trendy příliš nezměnil. Většina z nich volí jednoduché a elegantní snubní prsteny.

 I volba materiálu zůstává stejná: vede zlato ve všech podobách. Žluté, bílé i růžové zlato se objevuje v podobě jednoduchých kroužků, může ale být i vkusně nakombinováno a tvořit netuctový celek.

Aby sloužily celý život

Čím kvalitnější provedení a materiály při výběru zvolíte, tím déle vaše snubní prsteny budou sloužit. Pro vyšší odolnost volte čtrnáctikarátové zlato a masivnější provedení šperků. Příliš subtilní prsteny je těžké následně zvětšit nebo zmenšit, navíc jsou náchylnější ke zlomení nebo ohnutí. Nezapomeňte také na to, že i šperky potřebují údržbu, a každé dva roky je nechte vyčistit u odborníků.

Ačkoliv předvýběr snubních prstenů probíhá většinou online, doporučujeme návštěvu kamenného zlatnictví, kde si můžete vybrané prstýnky prohlédnout a vyzkoušet. Zkušení šperkaři vám je mohou upravit na míru a přizpůsobit všem vašim požadavkům. Oblíbenou variantou je zhotovení snubních prstenů podle vlastního návrhu, který vychází z konkrétní představy obou snoubenců.

Hledáte spolehlivé šperkařství, které vás provede výběrem snubních prstenů pro váš velký den? Kontaktujte nás, seznámíme vás s nabídkou a společně vybereme ty nejkrásnější prsteny pro vaši společnou cestu.