Tento šperk má pro nás nejen estetický, ale také symbolický význam. Ztělesňuje 30 let naší společné práce a naši lásku k řemeslu. Byla to pro nás velká výzva.

 

Autorem návrhu i realizace je dlouholetý člen JK týmu, zlatník a designér David G. Hrubec, který je také držitel prestižního světového šperkařského ocenění. U šperků z této sady využil speciálního efektu parabol, které jsou umístěny pod smaragdy a dávají tak kamenům úžasný jas a rozměr.

Sada šperků se skládá z náhrdelníku, který je doplněn o prsten a náušnice. Sada obsahuje 16 špičkových smaragdů stejné barvy a jedné z nejvyšších kvalit na světě. Patnáct z nich bylo do šperků usazeno, jeden zůstává volnou součástí sady a nabízí svému budoucímu majiteli sadu ještě o další šperk rozšířit. Smaragdy pocházejí z nejvýznamnějšího kolumbijského naleziště, oblasti Muzo. Shromáždit takto výjimečnou sadu kamenů trvalo 20 let a jejich celková váha je bezmála 25 karátů. Sada šperků je osázena téměř sedmi sty diamanty.

Hodnota sady dosahuje necelých 8 milionů korun a máme ambici ji přihlásit na světovou šperkařskou soutěž.

 

 

Tvář propůjčila šperku Gábina Partyšová. A protože si výjimečný šperk žádá i výjimečné šaty, které dají vyniknout jedinečné kráse šperku a oslaví svůdnou podstatu ženskosti, oslovila společnost JK Jitka Kudláčková venezuelskou návrhářku Gianni di Leo, tvořící a žijící v Praze. (www.giannidileo.cz)