Jana Doleželová
doktorka farmacie

Již na červeném koberci oslnila diamantovou sadou Jana Doleželová, kterou naše šperky provázely po celou dobu festivalu. Diamantovou sadu tvořil tzv. tenisový náramek, náhrdelník a náušnice. K elegantním šatům od Natali Ruden byly dokonalé. „Diamanty jsou věčné a šperky z nich vytvořené zcela nadčasové. Pro výrobu této sady bylo použito bílé zlato a přibližně 40 ct čistě přírodních bílých diamantů vysoké kvality. Jedná se o diamanty investiční, které jsou nejen krásné a rozzáří každou ženu, ale také v čase narůstá jejich hodnota,“ uvedl Dušan Mlynarčík.

Tenisový náramek je považován za ikonický šperk. Původně byl známý jako náramek věčnosti, pravděpodobně proto, že se skládá ze soustavy stejně velkých diamantů, o nichž se říká, že jsou věčné. Náramek těsně obepíná zápěstí a mezi jednotlivými kameny nezahlédnete ani kousek kovu, zpravidla je pro jeho výrobu využíváno právě bílého zlata. Díky tomuto spojení působí diamanty dojmem, jako by se vznášely nad zápěstím. Díky tenistce Chris Evertové, která jej začala vynášet i na zápasy, se mu dostalo ještě většího věhlasu a také přejmenování.

Na party společnosti Unicredit ji zdobily šperky z kolekce Odvážná a krásná. Pozornost poutají především svou originalitou a tvarem, bílé diamanty v tomto případě doplňuje barevný kámen a vše je zasazeno do červeného zlata, které na pokožce krásně vynikne.

Největší skvost vynesla Jana při závěrečném ceremoniálu a doplnila jím zelené šaty od Petry Pilařové. Jedná se o zcela jedinečnou sadu inspirovanou secesí v hodnotě 2,5 milionu korun, jíž vévodí tři vzácné turmalíny Paraiba. „Moje šperkovnice obsahuje již několik krásných kousků od JK Jitka Kudláčková a většinu z nich jsem si nechala vytvořit na míru. Šperky tohoto rodinného zlatnictví jsou čím dál úchvatnější, působí téměř jako malá umělecká díla. Zároveň v sobě ukrývají nadčasovost a originalitu, takže je opravdu radost takovéto skvosty nosit,“ prozradila Doleželová.

Gabriela Partyšová
moderátorka

S elegancí sobě vlastní vynesla Gabriela Partyšová na večírek společnosti UniCredit atypické náušnice pocházející z kolekce s příznačným názvem Diva. Jejich propracovaný tvar dokonale ladil s krajkou na černých šatech, které daly vyniknout bílým a žlutým diamantům. Na jedinečnosti náušnicím dodávají tajemné tahitské perly, těm je v JK věnována i samostatná kolekce s názvem Tahitské královny.

Štěpánka Pučálková
operní pěvkyně

Dáma se zlatem v hrdle, mezzosopranistka Štěpánka Pučálková, se nebojí ani odvážnějších kousků. Na již zmíněném večírku ji tak zdobila umělecky zpracovaná sada šperků, která si zde odbyla svou premiéru. „Tento šperk byl již asi před deseti lety vyroben na zakázku, ale klient nám jej nabídl k odkupu. Sada je charakteristická velkou barevností. Tvoří ji zlato tří barev a pestrá škála kamenů. Díky tomuto a možnosti některé části odepínat, poskytuje sada velkou variabilitu při nošení. Kromě náhrdelníku, náramku a prstenu ji tvoří také troje různé náušnice,“ uvedl Dušan Mlynarčík k setu, jehož hodnota neustále narůstá a v současné době se pohybuje okolo 1 milionu korun. Štěpánka většinou preferuje spíše klasické šperky, ale z této sady byla od počátku nadšená. „Když jsem tento set viděla poprvé, zcela mě uchvátil svou originalitou, precizním zpracováním a barevností kamenů. Dlouho však nebyla příležitost jej vynést, až nyní. Těší mě, že jsem měla tu čest být první, kdo měl sadu na sobě. Navíc odezvy okolí byly velmi pozitivní,“ uvedla.

Karolína Kokešová
Miss Global 2019

Odvážná a krásná, to je název kolekce poutající pozornost svou originalitou. Sada, kterou vynesla Karolína jsou barevností a tvarem netradiční šperky, jejichž základ tvoří růžové zlato a diamanty a propojila je s šaty Herminy Pogosyan na večírku společnosti Innogy. Při závěrečném ceremoniálu pak Karolína sáhla po špercích z kolekce Diva za necelý milion korun z kolekce Diva. „Velmi ráda spolupracuji s JK, neboť u nich najdu nejen slušivé šperky, ale stojí za nimi i moc milí lidé. Taková spolupráce je hned příjemnější. Pro tak výjimečnou příležitost jsem si vybrala set, který je opravdu hodně originální, neokoukaný a krásně korespondoval se šaty od Zuzany Lešák Černé,“ přiblížila Karolína Kokešová, proč na festival zvolila právě tyto šperky. Rafinovaný kousek vytvořil dlouholetý člen týmu David G. Hrubec, držitel světové ceny za design, který pro jeho výrobu využil růžové zlato, diamanty a perleť.

Krásný šperk zkrátka k ženě patří, rozzáří ji a podtrhne její krásu a osobnost. Když je navíc skutečným originálem, jako ona sama, není krásnějšího pohledu.